SolniKRISTAL

Pogosta vprašanja

Pogosto zastavljena vprašanja

...vprašanja, ki se pojavljajo

1. Koliko soli se zaužije med haloterapijo?

Med haloterapijo, suhi solni aerosol vdihavamo, kar pomeni da sol vstopi v respiratorni sistem in ne v želodec, srce ali ledvica. Koncentracija solnega aerosola je v solni sobi 3 do 5 mg na m3. Priporočen vnos soli na dan pa je 6g. Se pravi, da količino soli, ki jo vdihnemo ali pa se nam med dihanjem raztopi v slini je zelo majhna. Zato je solna terapija primerna tudi za ljudi, ki imajo zdravstvene omejitve glede vnosa soli v telo.

2. Kakšni so stranski učinki pri haloterapiji?

Haloterapija je 100% naravna in varna pot do izboljšanja stanja. Nima stranskih učinkov na telo, edino to, da je naša koža lepšega videza. Če imate veliko odvečne sluzi v telesu je možno, da po terapiji več kašljate. To je naravni odziv telesa na haloterapijo, ki povzroči odvajanje odvečne nakopičene sluzi iz telesa.

3. Ali je haloterapija primerna tudi za otroke?

Seveda. Haloterapija je popolnoma varna in naravna metoda. Primerna je tako za otroke od 6 meseca starosti do ljudi v zrelem starostnem obdobju.

otroci2

...vprašanja, ki se pojavljajo

4. Koliko terapij je potrebnih, da se moje stanje izboljša?

To je odvisno od vsakega posameznika, od njihovega trenutnega stanja. Splošno bi lahko rekli, da je potrebno med 12 in 15 terapij. Najbolj optimalno je, da haloterapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek haloterapije se čuti že po prvi terapiji, vendar za optimalne dolgoročne rezultate je potrebno opraviti serijo terapij.


5. Kako poteka haloterapija?

Ko vstopite v solno sobo boste imeli občutek kakor, da ste v solni jami. Stene, strop in tla so prekrita z ekološko čisto soljo. Vlaga v sobi je od 30 do 50 %, temperatura sobe je med 21 in 23 C. V solni sobi za odrasle so udobni naslonjači. V solni sobi ste izpostavljeni blagodejnim učinkom suhega solnega aerosola, ki ga kontrolirano prši v solno sobo medicinska naprava halogenerator. Izvaja se tudi kromoterapija (barvna terapija). Med terapijo lahko poslušate pomirjajočo glasbo, meditirate, berete ali pa se pogovarjate. Osnovna terapija za odrasle traja 40 minut. Solna soba za otroke ima leseno klop za starše, mizico, stole za otroke in iglu iz soli. Otroci se lahko igrajo v solnem peskovniku, poslušajo pesmice, pravljice, berejo, rišejo ali iščejo solna bitja. Prav tako se v otroški sobi izvaja barvna terapija, nad katero so otroci zelo navdušeni. Osnovna terapija za otroke traja 20 min, igralne urice za zdrave otroke, kot podpora imunskemu sistemu trajajo 55 min.

6. Ali se v solni sobi lahko okužimo?

Ne. Ena od naravnih značilnosti soli je, da absorbira bakterije in viruse. Solna soba je v celoti obdana s soljo in ustvarja sterilno okolje. Poleg tega pa po vsaki terapiji sledi 10 minutna ventilacija zraka. Vse površine v sobi, ki niso iz soli pa so očiščene in razkužene z razkužilnim sredstvom.


7. Kako se obleči za haloterapijo?

Na haloterapijo pridite čisti, v čistih oblačilih. Pri otroški terapiji ste v svojih oblačilih in s seboj prinesete sveže nogavice in legice ali žabice za malčke. Pri odrasli terapiji prinesete s seboj sveže nogavice, mi pa vam pripravimo zaščitno kapico.


8. Ali lahko v solni sobi uporabljamo elektronske naprave?

Ne priporočamo uporabo elektronskih naprav med terapijo. Zato, ker suh solni aerosol lahko uniči vašo napravo. Poleg tega pa elektronske naprave lahko porušijo ravnovesje negativnih ionov v sobi, ki imajo prav tako terapevtski učinek na telo.

VSTOPITE V KONTAKT

V kolikor imate kakšno vprašanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali